Torcik z jeżynami

Torcik z jeżynami

Torcik z jeżynami

Torcik z jeżynami

Składniki:

3 jajka

3 łyżki cukru

3 łyżki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

masa

25 dkg jeżyn

1 jogurt [150ml]

200ml śmietany kremówki

4 łyżeczki żelatyny

4 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.

2. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

3. Ciasto delikatnie mieszamy, następnie wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st przez około 30 minut.

masa 

1. Żelatynę dajemy do wrzącej wody(1/3 szklanki) – podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.

2. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem – następnie łączymy z jogurtem.

3. Opłukane jeżyny miksujemy, następnie dodajemy je do rozpuszczonej żelatyny.

4. Całość łączymy i wykładamy na zimny biszkopt.

5. Ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin. Na koniec dekorujemy jeżynami.

Smacznego!

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.