Kasza jaglana z jabłkami

Kasza jaglana z jabłkami

Kasza jaglana z jabłkami

Kasza jaglana z jabłkami

Składniki

1/2 szklanka kaszy jaglanej

1 szklanka mleka

1 łyżka masła

1 łyżka cukru

sól do smaku

1/2 kg jabłek

cynamon

1/2 szklanka cukru

Wykonanie:

1. Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą na sitku.

2. Zalewamy mlekiem, dodajemy masło, cukier, sól i cynamon.

3. Gotujemy około 10 minut ciągle mieszając(garnek z kaszą dajemy do drugiego garnka z wrzącą wodą).

4. Zostawiamy na godzinę.

5. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy do nich cukier i cynamon. Całość podsmażamy.

6. Podajemy kaszę z jabłkami i cynamonem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.